9 de febr. 2015

Putas indignadas y el modelo Barcelona.

Les volen fer fora del seu lloc de subsistència, el carrer Robadors, al Raval de Barcelona, un barri pobre i de pobres, immers històricament en un procés llarg i continu de gentrificació sagnant, amb l'expulsió dels veïns pobres i la substitució d'habitatges per hotels i equipaments culturals. Ara una filmoteca fora de lloc. 
Els propietaris dels edificis és freguen les mans amb la visualització d'una pujada de lloguers i amb la substitució dels habitatges per hotels i pisos per turistes. Després d'anys d'abandonament de les finques i la mala vida en un edifici fet pols: El Model Barcelona. Expulsió continuada de rendes baixes, substitució de població de lloguer moderat, recuperació de les propietats per part dels grans rendistes que volen beneficis més grans. Els diners i el poder tenen temps. Les persones un temps limitat.


El problema no és ser puta, és ser pobre. El problema no son elles, és la cobdícia.

Las quieren echar de su lugar de subsistencia, la calle Robadors, en el Raval de Barcelona, un barrio pobre y de pobres, inmerso históricamente en un largo proceso de gentrificación sangrante, con la expulsión de los vecinos más pobres y la substitución de casas con pisos de alquiler, por hoteles y pisos para turistas. Eso sucede después de tener abandonado la finca durante años y la mala vida de vivir en un edificio hecho polvo: El modelo Barcelona. Expulsión continuada de rentas bajas, substitución de población de alquileres moderados para recuperación de la propiedades por parte de los grandes rentistas en busca de mayores beneficios. El dinero y el poder tienen tiempo. Las personas un tiempo limitado.

El Problema no es ser puta, es ser pobre. El problema no son ellas, es la codicia.

Carrer Robadors 04/02/2015, Barcelona.


Cap comentari:

Publica un comentari