25 de jul. 2011

El ionqui de la Baixada del Caçador/ El yonqui de la Baixada del caçador/ Le drogué de la rue Baixada del Caçador.


El ionqui de la Baixada del Caçador.

Aquest dia de principis de febrer  de l'any 2000 vaig decidir anar a fer un volt per el barri gòtic, llavors encara vivia al carrer Consell de Cent, i era la època del Satanasa i l'Arena, i jo era molt actiu en foto de carrer ja que feia un temps que treballava per L'Informatiu de Sants que sortia en blanc i negre. Així que al principi tirava en negatiu blanc i negre i tot el revelat el feia jo, sempre anava carregat amb negatiu TriX o neopan fuji que m'agradava molt. La heroïna ja no estava de moda però encara es veien ionquis pels carrers del raval i evidentment a Can Tunis, no tants com als 80 o al principi dels noranta, on recordo la gent passant per sobre d'un ionqui col.locat al carrer Sils a prop del passatge de la Pau.
Aquesta imatge ja no es gens habitual a carrers tant cèntrics, sobretot el fet de veure'ls així, però al voltant de les narcosales com la de Drassanes , es poden veure desenes de ionquis. Aquell dia vaig anar a veure la muralla Romana i baixava pel carrer Lledó (un dels més bonics de Barcelona) i vaig girar pel carrer Baixada del Caçador, tot baixant entre dos cotxes vaig veure aquesta escena. Recordo que vaig passar de llarg només mirant incapaç de fer cap foto, però unes passes més endavant vaig decidir tornar enrere i fer una foto, si s'en adona marxo corrents, vaig pensar, però clar, no va adonar-sen. El primer disparo està mogut ja que amb els nervis vaig disparar massa lent, però els quatre següents ja son a foco i clavats. Vista amb el temps , penso que es una llàstima no tenir més informació de l'entorn, una foto més angular. Ara no la faria tant tancada, error de principiant, però crec que es una foto impactant que recorda una Barcelona desapareguda. Després de l'ultim disparo va apareixer una patrulla de la policia nacional i vaig marxar.
Nikon F90X , objectiu 24-105 f3,5/4,5, pel.licula Kodak Tri-X ,revelador Ilford ID-11 a 20º 1+1i 10 minuts. Escàner de negatiu directe amb Epson perfection 2400.

El yonqui de la "Baixada del Caçador".
Este día de principios de febrero del año 2000, decidí ir a pasear por el barrio gótico de Barcelona, entonces vivía en la calle Consell de Cent y era la época del Satanasa y la disco Arena. Yo era muy activo en foto de calle ya que hacía un tiempo que trabajaba para el Informatiu de Sants, que se editaba en blanco y negro y todo el proceso de revelado lo hacía yo mismo. Así que iba siempre con la cámara cargada con TriX400 o fuji neopan 400 o 1600 que me gustaba mucho.
En esos años la heroína ya no estaba de moda pero aún se podía ver muchos yonquis por las calles del Raval, y evidentemente en Can Tunis, no tantos como en los 80  o al principio de los noventa cuando recuerdo la gente pasar por encima de un yonqui en la calle Sils, cerca del Passatge de la Pau. 
Esta imagen ya no es nada habitual en calles tan céntricas, sobretodo en esta posición, pero alrededor de las narcosalas como la de Drassanes, aún pululan decenas de yonquis. Ese día fui a ver el barrio de la muralla romana, y bajaba por la calle Lledó (una de las más bonitas de Barcelona) y torcí por la Baixada del Caçador, entre dos coches vi esta chocante escena. Recuerdo que pasé de largo incapaz de fotografiar, pero unos pasos más adelante decidí hacer marcha atrás e intentar una foto, "si se da cuenta siempre puedes salir corriendo", pero claro no se dio cuenta... el primer disparo está movido ya que con los nervios disparé demasiado lento, pero los cuatro siguientes ya están clavados y a foco. Vista con el tiempo de por medio, me doy cuenta que el encuadre es demasiado cerrado y que falta entorno, una foto más angular, error de principiante, pero creo que es una foto impactante que recuerda una Barcelona desaparecida. Después del último disparo apareció una patrulla de la policía Nacional y entonces me largué. Nikon F90X , objetivo 24-105 f3,5/4,5, película Kodak Tri-X ,revelador Ilford ID-11 a 20º 1+1i 10 minutos. Escáner de negativo directo con Epson perfection 2400.

Le drogué de la "Baixada del Caçador."
Ce jour-là début février 2000, j'ai décidé de me promener dans le quartier gothique de Barcelone, à cette époque je vivais dans un apart rue du Consell de Cent et je travaillai a L'Informatiu de Sants, qui était imprimé en noir et blanc. Alors j'étais très actif dans la photo de rue et je portais toujours l'appareil photo chargé avec du film noir et blanc TriX et Fuji Neopan 400 o 1600.Ces années, l'héroïne n'était plus à la mode, mais on pouvait voire encore beaucoup de drogués dans les rues du Raval et Can Tunis dans le port. Cette image et maintenant pas habituelle dans les rues du centre- ville, mais on voit encore de personnes se droguer près des sales spéciales pour les drogués comme à Drassanes au Raval.

Ce jour-là je suis allé au quartier de la muraille romaine et en bas de la rue Lledó (l'une des plus belles de Barcelone) j'ai pris la rue "Baixada del Caçador", entre deux voitures, j'ai vu cette scène choquante. Je me souviens bien, je suis passé devant mais j'ai pas fait de photo. Quelques mètres plus en avant j'ai décidé de me retourner et faire la photo, "je suis toujours à temps de fuir" j'ai pensé. Mais, bien sûr, il n'a rien vu ni senti... J'ai fait donc cinq photos, la première nulle. Avec le temps je me rends compte que le cadre est trop serré, mais je pense que c'est une image magnifique d'une Barcelone qui n'existe plus. Après la dernière photo une patrouille de la Police nationale est arrivé et puis je suis parti.Nikon F90X , objectif 24-105 f3,5/4,5, Kodak Tri-X , Ilford ID-11 a 20º 1+1i 10 minutes. Escaner de negatif directe avec Epson perfection 2400.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada