18 de gen. 2015

Ciutat Morta, la patata caliente del Palau Alòs.

El que va passar el 4 de febrer de 2006 al carrer Sant Pere més Baix no s'entén sense la idea del "Model Barcelona" i la gentrificació. Un model que es repeteix arreu del món i que es basa en l'abandonament d'espais i la permissibilitat d'actituds delictives per construir una reactivitat ciutadana que demanarà més seguretat, control, i una explotació "cívica" de l'espai públic. Aquestes demandes acaben generalment en mans de grans empresaris, de multinacionals, de franquícies o en negocis fets amb diners fraudulents provinents de màfies. En això estaven aquell mes de febrer, destruint el barri de Santa Caterina, amb un mercat tancant durant anys, l'expulsió massiva de veïns amb rendes baixes, i la patata calenta del Palau Alòs, protegit, okupat però en mans d'un fons "d'inversió" i un orde religiós.

Lo que pasó el 4 de febrero de 2006 en la calle Sant Pere més Baix no se entiende sin la idea del "modelo Barcelona" y la gentrificación. Un modelo que se repite en todo el mundo, y que se basa en  abandonar los espacios y la permisibilidad delictiva, para construir una reactividad ciudadana que pida más seguridad, control, y una explotación "cívica" del espacio público. Estas demandas acaban normalmente en manos de grandes empresarios, de multinacionales, de franquicias, o en negocios hechos con dinero fraudulento llegado de mafias. En eso estaban ese mes de febrero, destruyendo el barrio de Santa Caterina, con un mercado cerrado durante años, la expulsión masiva de vecinos con rentas bajas y la patata caliente del Palau Alòs, protegido, okupado y en manos de un fondo de inversión y una orden religiosa.


Palau Alòs, al fondo. 6 de febrer 2006.


La Guardia Urbana, El Palau Alòs, la calle, las macetas y una prensa abocada a la versión oficial,
gestora del "modelo Barcelona" 06/02/2006


Mariana Huidobro, madre de Rodrigo Lanza, en el día 2 de su inesperada lucha, frente a los juzgados de la Avenida Lluis Companys, sin noticias de su hijo. 06/02/2006.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada