3 mars 2011

L'home despullat/El hombre desnudo/L'homme nu.



L'home despullat
Corria febrer de 2007 quan em trobava fent una foto per ADN a plaça Catalunya, de cop vaig veure aparèixer aquest senyor, no l'havia vist mai,vaig córrer (si, corrents) tota la plaça fins que em vaig col·locar de front a ell en un pas de vianants. Resultat aquesta foto, que vaig titular al meu altre blog Imageweek "home fumant pel carrer". Aquest personatge des de llavors ha sortit ja en tots els diaris. Però llavors era la primera vegada que es veia. Vaig  anar a la redacció per mostrar la foto. El director de ADN Albert Montagut va dir quelcom semblant a "això no es pot publicar" L'octubre d'aquell mateix any i amb la polèmica de la normativa municipal de nudisme a Barcelona i tots els mitjans de la ciutat publicant fotos de persones en pilotes pel carrer, va sortir publicada la foto, quan jo ja no treballava a ADN. I la van fer servir reiteradament posteriorment, tant a la web com en paper, fins i tot es la meva foto més robada, en diferents webs de Internet i sempre des de la web de ADN. Que cadascú tregui les seves conclusions!

El Hombre desnudo.
Corría febrero de 2007 y me encontraba en la Palaza Cataluña de Barcelona haciendo una foto para ADN. De pronto apareció este señor, no lo havia visto nunca, corrí toda la plaza para situarme delante de él en un paso de peatones. El resultado, esta foto, que titulé en mi otro blog Imageweek “hombre fumando en la calle”. Este personaje, desde entonces ha salido ya en todos los diarios. Pero entonces era la primera vez que se veía. Fui a la redacción a enseñar la fotografía. El director de ADN, Albert Montagut dijo algo similar a: “esta foto no se puede publicar”.
En octubre de ese mismo año y con la polémica sobre la normativa municipal de nudismo sobre la mesa y todos los medios de la ciudad publicando fotos de personas en pelotas por la calle, fue publicada la foto, cuando yo ya no trabajaba para ADN, y fue utilizada reiteradamente posteriormente tanto en la web como en el papel. Es de hecho mi foto más robada, en diferentes webs de internet y siempre desde la web de ADN.¡ Que cada uno saque sus propias conclusiones!

L'homme nu.
En février de 2007 je me trouvais a Barcelone, place de Catalogne pour faire une photo pour le journal ADN. Tout à coup cet homme est apparu, je ne l'avais jamais vu. J'ai couru à travers la place pour arriver de face à lui dans un passage pour piétons. Le résultat cette photo, que j'ai appelé sur mon autre blog Imageweek "homme fumant dans la rue" Je suis allé à la rédaction du journal pour montrer la photo. Le directeur de ADN, Albert Montagut, a dit quelque chose comme ça: "cette image ne peut pas être publié". En octobre de cette même année et avec la polémique sur les règlements municipaux sur la nudité dans les rues et avec tous les journaux de la ville pleins de photos de mecs a poil dans la rue, la photo a été publiée. Je ne travaillais plus pour ADN. L'image a été faite servir à plusieurs reprises dans le site web et dans le papier. En effet cette photo et l'image qu'on m'a le plus volé dans divers sites d'internet et toujours à partir de la page web de ADN. Que chacun en tire ses conclusions!

6 commentaires:

  1. todo fotógrafo tiene que tener su foto más robada, no?

    RépondreSupprimer
  2. Aixó vol dir que el director d'ADN com la majoria de directors de diaris, no tene cap criteri, ni puta idea vamos!

    RépondreSupprimer
  3. de fet es mouen per uns criteris que estan molt lluny del criteri periodistic!

    RépondreSupprimer
  4. Realment sap greu aquest desvegonyiment. No en refreixo a l'home despullat, sinó als impresentables d'ADN i, sobre tot, al 'dire'.
    Endavant, però; calen més professionals com tu per als que no en sabem res.
    Gràcies.

    RépondreSupprimer
  5. Gràcies! el fabulós món de la premsa!

    RépondreSupprimer