29 d’ag. 2011

OTARU La ciutat del peix/OTARU la ciudad del pescado/OTARU la ville du poisson

Otaru, Hokkaido Japan. 06/2010

OTARU. La ciutat del peix
En un dels meus viatges al Japó vaig anar a parar a Otaru. Ciutat portuària a uns 50km de Sapporo a Hokkaido, Otaru va ser una de les principals factories d'areng i centre d'importació i exportació amb Rússia. Desmuntada completament la industria s'ha convertit en un gran centre turístic que te millers de turistes japonesos, amb moltes ganes de veure els antics dipòsits, cases d'estil europeu, i restes industrials de la ciutat. Un lloc fàcilment comprensible per un Europeu. Vaig decidir deixar el digital i treure la Nikon amb un 28mm i película tri-X Kodak. Després d'un rato mirant la tapa a cada disparo, com si d'un ionqui es tractés amb el mono, vaig tornar a sentir aquell altre subidón que dona el  "només un disparo i ja veurem si he aconseguit el que volia". La Tri-X es revelada amb D-76 Kodak i escanejada amb el Epson 2400 photo. Després un retoc molt breu amb photoshop.Cliqueu aquí per veure el report sencer. Inclou a la foto 13 la "Rosetta" de Otaru.

Otaru, Hokkaido Japan. 06/2010

OTARU, la ciudad del pescado.
En uno de mis viajes a Japón fui a parar a Otaru, una ciudad portuaria a unos 50km de Sapporo en Hokkaido. Otaru fue en su día una de las principales factorías de arenque y un centro de importación y exportación muy importante con Rusia. Desmontada completamente la industria pesquera, se ha convertido en un curioso centro turístico donde acuden japoneses a miles para ver los antiguos almacenes, casa de estilo europeo y restos industriales. Es un lugar fácilmente comprensible para un europeo. Decidí aparcar la cámara digital y sacar la Nikon con el 28mm y película TriX Kodak. Después de un rato mirando la tapa trasera de la Nikon como si de un yonqui con el mono, volví a sentir ese subidón  que da el "solo un disparo a ver si queda como quiero". La TriX está revelada con D76 Kodak y escaneada con un Epson 2400 photo. Después un poco de retoque photoshop.Pinchar aquí para ver todo el reportaje. Incluye en la foto 13 la "Rosetta" de Otaru.

OTARU, la ville du poisson.
Pendant un de mes voyages dans le Japon, je suis arrivé a Otaru, un ancien port pécheur a 50 km de Sapporo, Hokkaido. Otaru était un des principales ports de hareng du pais et un centre d'importation et exportation très important avec la Russie. Finie l'industrie, la ville et maintenant un curieux centre touristique visité par de milliers de japonais, qui viennent voir les anciens entrepôts, maisons européennes et les restes industrielles. Ce jour-là j'ai décidé de laisser la caméra numérique et j'ai fait servir m'a Nikon avec le 28mm et film Tri_X Kodak. Après un bon moment de regarder constamment la part arrière du boitier comme un drogué, j'ai resenti le plaisir de faire une seule photo et penser " es que le résultat sera l'attendu?"LA Tri-X et développé avec du D76 Kodak et l'scanner numérique et un Epson perfection 2400 photo, une petite retouche avec Photoshop et voilà. Cliquer ici pour voir tout le reportage. LA photo 13 c'est la "Rosetta" de Otaru.



Otaru, Hokkaido Japan. 06/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada