28 de març 2013

L'étranger

22/04/2005 Vaga de Fam a Can Vies.


CAT El maig 2005 es van produir tancaments molt sonats d'immigrants amb vagues de fam, a l'església del Pi i aquest que vaig anar a fotografiar a l'edifici okupa de Can Vies a Sants. Es corejava llavors el "Papeles para todos". Potser algú escriurà el que van ser aquells anys per tota aquesta gent i totes les coses que es van fer malament i perquè. Jo només explicaré que quan vaig entrar a la sala on eren concentrats, aquest noi llegia aquest llibre. Segurament s'ho tenia pensat. La foto era evident i es va acceptar com a portada de L'Informatiu de Sants. Uns any després el vaig retrobar en una cafeteria de Sants i es vam saludar. Em va dir que guardava la revista, que tenia feina i tenia la família aquí. On deu ser ara?

CAST En mayo de 2005 se produjeron encierros de inmigrantes en huelga de hambre en locales de Barcelona, uno de los más sonados fue en la Esglèsia del Pi y este que fui a fotografiar en el edificio okupa de Can Vies en Sants. Entonces se coreaba el "papeles para todos". Tal vez  se escriba algún día lo que fueron esos años para toda esta gente y todas las cosas que se hicieron mal y porqué. Yo olo explicaré que cuando entré en la sala donde hacían la huelga de hambre, este chico leía ese libro. Seguramente estaba preparado. La foto era evidente y fue aceptada como portada de L'Informatiu de Sants. Unos años después me lo volví a encontrar en una cafetería y me explicó que tenía trabajo y la familia aquí. ¿que habrá sido de él?

FRA En mai 2005 à Barcelone se succèdent les grèves de faim d'immigrés. Ils voulaient les "papiers pour tous". Je suis allé photographier celle de Can Vies dans le quartier de Sants. Peut-être qu'un jour quelqu'un écrira ce qui et arrive ces années pour tous ces gens et pourquoi tout c'est fait très mal. Ce n'est pas le but de ce post. Mais quand je suis entré dans la salle ce garçon tenait ce livre. Certes c'était préparé. L'image est très claire et a été accepté comme la couverture de L'Informatiu de Sants. Quelques années plus tard j'ai retrouve le jeune homme et il m'a dit qu'il avait du travail et sa famille ici. Où est-il maintenant?

L'Informatiu de Maig 2005
22/04/2005 Vaga de Fam a Can Vies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada