17 août 2011

La noia i la calavera. Una mica de miopia periodística/La Chica y la calavera.Un poco de miopía periodística/ La fille et la tête de mort. Un peu de journalisme myopie


07/11/2006.
La noia i la calavera. Una mica de miopia periodística.
En aquesta ocasió jo venia corrents dels jutjats de Passeig Lluís Companys, i tornava cap a casa per enviar les horroroses fotos d'algun tipo emmanillat amb la cara tapada, mogut i mal enquadrat per ADN. Havia sentit que al carrer Pou de la figuereta "el forat de la vergonya" havien trobat uns enterraments del segle VII. Vaig passar per veure. La meva sorpresa va ser majúscula quan vaig veure una noia amb rastes en un forat desenterrant lo que semblava una calavera. La visió era directa i vaig esperar un rato... la calavera va anar sortint mostrant unes dens quasi millors que les meves, va sonar un telefon i la noia va agafar el mòbil... 1400 anys separaven les dues accions.Em va semblar una foto fantàstica, la vaig proposar a en Tito Ros de ADN, que va dir que s'ho miraria, però no en van fer ni cas a la redacció. Llavors vaig fer un imageweek que funcionava molt bé. Uns mesos més tard tot dinant amb L'Eugeni Madueño, em va explicar que quan va rebre la foto l'havia fet córrer per la redacció de la Vanguardia, però que va rebre com a única resposta una pregunta: I qui es aquest tio que ha fet la foto? Es una de les meves fotos preferides.
La Chica y la calavera.Un poco de miopía periodística
En esta ocasión volvía a toda pastilla de los juzgados  del Passeig Lluis Companys, para ir a casa a enviar unas fotos horrorosas de algún tipo con manillas, la cara tapada , movido y mal encuadrado para ADN. Tenia oído que en la calle Pou de la Figuereta, “el agujero de la vergüenza” habían encontrado unos enterramientos del siglo VII, y pasé a ver. Mi sorpresa fue enorme cuando vi una chica con rastas desenterrando una calavera, la visión era directa y me quede esperando un rato… la calavera iba saliendo y de repente sonó un teléfono i la chica cogió su móvil… 1400 años separaban las dos acciones! Me pareció una foto fantástica y la propuse a Tito Ros de ADN, que me dijo que lo miraría, pero nadie de la redacción le hizo ni el menor caso. Entonces hice y envié un Imageweek con ella. Unos meses más tarde comiendo con Eugeni Madueño, me explicó que al recibir la imagen la había movido por la redacción de la Vanguardia, y que como única respuesta consiguió una pregunta: ¿y quien es este tío que ha hecho la foto? 
Es una de mis fotos favoritas.
La fille et la tête de mort. Un peu de journalisme myopie.
Ce jour-là je courrais chez moi pour envoyer de photos faites ou tribunal de Barcelone pour le journal ADN. j'avais entendu dire que dans la rue "Pou de la Figuereta", on avait trouvé des enterrements du VII siècle et j'ai décidé de passer voir. Et quelle surprise, quand j'ai vu cette fille en train de déterrer cette tête de mort. La vision était directe et j'ai décidé d'attendre un moment. La tête de mort se montrait avec de dents presque meilleurs que les miens, alors un téléphone a sonné et la jeune fille a pris son portable... 1400 ans séparent ses deux actions. J'ai pensé que c'était un moment et une photo fantastique, j'ai passé la photo à Tito Ros du journal ADN, mais personne n'a vu l'image chez ADN. J'ai fait alors un Imageweek avec la photo. Quelques mois plus tard rédacteur en chef de La Vanguardia (un grand quotidien de Barcelone) il m'expliqua qu'au moment de recevoir l'image il l'avait bougé dans la rédaction, mais l'unique réponse qu'il avait trouvé etait: Qui est se tipe qui ha fait la photo? Ben voilà une de mes photos préférés!


vaig fer un muntatge amb les fases del desenterrament.
Hice un montage con las fases del desentierro de la calavera
J'ai fait un montage avec les différentes fasses du déterrement
La noia al forat i una vista general de les excavacions
La fille dans le trou et une vue génerale des excavations
La chica en el agujero y una vista general de las excavaciones


5 commentaires: