5 de maig 2011

MOURINHO, TONI ALBÀ i ANSAR.

















MOURINHO, TONI ALBÀ i ANSAR.
El nacionalisme i el poder criden sempre d'alguna manera a l'enfrontament , per intentar 
beneficiar-se en alguna cosa. Això produeix efectes col.laterals com son la crispació, l'odi... però tenim la sort de tenir d'una banda Internet, els blogs independents etc., i d'una altre banda sorprenents productes d'humor televisiu, que nedant en la profunditat històrica de Spitting Image o Les Guignols de l'Info intenten ficar les coses al seu lloc: que volen senyors? I si es fa a través del riure doncs tens accés a amplis sectors de la població, als que un llibre com La Aznaridad de Montalbán, per molta raó que tingui, no arriba de cap de les maneres.
Veient a Toni Albà a Cracòvia fent una imitació de Mourinho bestialment crítica, he recordat el seu ANSAR, especialment brutal, i trobo que , ostres, els dos personatges potser s'assemblen en quelcom, en la seva idolatria per si mateixos, en que el fi justifica el mitjans i sobretot en la seva manipulació comunicativa. No hi ha semblances entre el ¿Por qué? I el "le puedo asegurar"?Aquí teniu a en Toni Albà a la vaga general del 20 de juny 2002, Fuji neopan1600, Rodinal 1+25, 7min 20º. 


MOURINHO, TONI ALBÀ y ANSAR.
El nacionalismo y el poder llaman siempre de alguna manera al enfrentamiento y la intolerancia, para intentar beneficiarse de alguna manera de alguna cosa. Eso produce inevitablemente efectos colaterales como el odio y la crispación. Pero ahora tenemos la suerte de tener internet, blogs independientes etc... y por otro lado sorprendentes productos de humor televisivo, que si nadamos en la profundidad histórica de Spitting Image o Les Guinyols de l'Info, intentan poner las cosas en su sitio: ¿que quieren señores? Y como se hace a través de la risa pues se tiene mucho más acceso a amplios sectores de la población, a los que un libro como La Aznaridad de Montalbán, por mucha razón que tenga, no llega ni de coña. Viendo a Toni Albà en Cracovia haciendo una magnífica y crítica imitación de Mourinho, he recordado su ANSAR, especialmente brutal, y creo que, ¡ostras! los dos personajes se parecen en alguna cosa, tal vez su idolatría por ellos mismos , en que el fin justifica los medios y sobretodo en la manipulación comunicativa. ¿No hay semejanzas entre el ¿por qué? y el "puedo asegurar" ? Aquí tenéis a Toni Albà en la huelga general del 20 de junio de 2002  Fuji Neopan 1600, Rodinal 1+25, 7min 20º.


MOURINHO, TONI ALBÀ et AZNAR.
Le nationalisme et le pouvoir en quelque sorte font toujours appel à la confrontation et d'intolérance, pour essayer de profiter de quelque chose. Cela produit inévitablement des effets secondaires tels que l'aine et la tension. Mais maintenant nous avons la chance d'avoir internet, les blogs indépendants etc. Et d'autre part des surprenants produits de télévision d'humour, comme Spitting Image et Guinyols de l'Info, en essayant de mettre les choses en place : que pensez-vous messieurs? Et comme cela se fait à travers le rire on touche à de larges segments de la population.Toni Albà un fameux acteur catalan de la même vile et ami de Sergi Lopez, fait dans une émission d'humeur une excellente imitation de Mourinho, cela m'a rappelé son imitation de Aznar dit ANSAR, particulièrement brutale et je pense, les deux personnages se ressemblent assez, peut-être leur idolâtrie pour eux mêmmes, peut-être que la fin justifie les moyens et surtout dans le traitement de la communication. Voici Toni Albà à la grève générale le 20 juin 2002 caractérisé de ANSAR. (entouré de traîtres) Fuji Neopan 1600, Rodinal 1 +25, 7min 20 º.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada