24 de març 2011

Homenaje a Japón 2/Hommage au Japon 2 / Homenatge al Japó 2.

Els barris de Azabudai i Shiba, al fons Tokyo Bay, pujat a la Mori Tower de Roppongi Hills
Los barrios de Azabudai i Shiba, al fondo la Tokyo Bay, subido en la Mori Tower de Roppongi Hills
Les Quartiers de Azabudai et Shiba, ou fons la Tokyo Bay, dans la Mori Tower de Roppongi Hills.


Homenatge al Japó 2.
Després de uns dies convulsos on amb el bitllet a la mà i preparat per saltar dins de d'un avió cap el Japó i la decisió d'últim moment d'anular el viatge per poder preparar millor el reportatge, em fa pensar que moltes vegades actuo impulsivament, com si de una bona foto es tractés i no es pogués deixar passar.
Així que la idea de fotografiar Tòquio sota la 
inquietud nuclear s'ha transformat en la de voler fotografiar els desplaçats nuclears i la crisi energèticaAixò comporta una logística que dilluns no tenia i no hauria pogut aconseguir a Tòquio. Així que començo la meva particular creuada personal antinuclear i en suport al poble Japonès, que ho està passant molt malament. I també tots els estrangers residents al Japó que han hagut de fer creus i mànigues per contrarestar la increïble onada sensacionalista-catastrofista dels mitjans occidentals, més preocupats per vendre diaris, revistes, o per captar oients, televidents que de donar informació, algú ha sentit alguna cosa sobre com Tòquio ha patit un terratrèmol de 8,9 graus i no s'ha despentinat cap edifici?
Aquí teniu dos imatges lluny dels neons de 
Shibuya, de la Fabulosa Tòquio. 
Domo arigato gozaimas!


Homenaje a Japón 2.
Después de unos días convulsos en que billete en mano y preparado para saltar dentro del avión a Tokio, y la decisión en el último momento de anular el viaje para poder preparar mejor el reportaje, me ha hecho pensar que en muchas ocasiones actúo impulsivamente, como si de una buena foto se tratase, y no la pudiese dejar escapar.
Así que la idea de fotografiar Tokio bajo la inquietud nuclear se ha transformado en querer mostrar los desplazados nucleares y denunciar la crisis energética. Esto conlleva una logística que el lunes no tenía y no hubiese conseguido en Tokio. Así que empiezo mi particular cruzada antinuclear en apoyo al pueblo japonés, que lo está pasando fatal. Y también los residentes extranjeros que se las han tenido que ver para contrarestar las informaciones las increíble ola sensacionalista-catastrofísta de los medios occidentales, más preocupados de vender diarios y de captar oyentes, televidentes, que de dar información real. Alguien ha oído hablar de como Tokio ha sufrido un terremoto de 8,9 grados sin despeinarse? Aquí os dejo dos imágenes lejos de los neones de Shibuya, de la fabulosa Tokio.
Domo arigato gozaimas!


Hommage au japon 2.
Après une semaine tumultueuse avec le billet à la main de Tokyo, et la décision dernière minute d'annuler le voyage afin de mieux préparer le voyage, ça m'a fait penser que, souvent, j'agis de façon impulsive. Comme s'il s'agissait d'un bon scoop à ne pas manquer. C'est alors que j'ai changé l'idée de photographier Tokyo sous la menace nucléaire par l'idée de montrer les déplacées nucléaires et la crise énergétique. Cela pose de problèmes de logistique que je ne pourrais pas solutionner à Tokyo. Je commence donc une croisade anti-nucléaire, en appui des japonais et aussi des résidents étrangers qui ont eu à faire ou médias occidentaux et leur incroyable vague sensationnaliste-catastrophique, plus soucieux de vendre des journaux et d'attirer des auditeurs, téléspectateurs, que de donner de la vrai information. Quelqu'un à t-il entendu parler de la façon dont Tokyo a connu un tremblement de terre de 8,9 degrés, sans bouger d'un poil? Ah! Ici vous avez deux images de Tokyo, loin des néons de Shibuya. Le Tokyo fabuleux.

Domo arigato gozaimas!

Tokyo prop de Den-en-chofu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada