16 févr. 2011

Santi Santa Maria, Racó de Can Fabes.



Santi Santamaría, Racó de Can Fabes.

S’ha mort en Santi Santamaría. Vaig tenir la sort de coneix-el durant una entrevista amb la Júlia Bestard per la revista Rural el desembre de 2009. La conversa va durar prop de dues hores,i la nostra estada al Racó de Can faves potser cinc. Més enllà de intimidar o de semblar d’un altre mon, en Santi es va mostrar com una de les persones més afables que he pogut fotografiar en aquesta peripècia que és el retrat de premsa. Amb els peus clavats a la seva terra, a mi personalment em va semblar una persona combativa que no es callava el que pensava, cosa que en aquest petit país no et pot portar més que mals de cap. Però en Santi va tenir tres estrelles durant 17 anys. En un moment de la conversa, mentre esperàvem el vermut, es va excusar ja que tenia que contestar el seu Blog. Ja en total confiança vaig poder fotografiar-lo molt de prop mentre ens comentava les seves respostes. Un moment de no cuina, però que per mi dona una dimensió diferent al personatge, més allunyat de la cuina física, més aprop del cuiner universal que era.
Revista Rural 04/12/2009, Racó de Can Fabes, Sant Celoni.

Ha muerto Santi Santamaría. Tuve la suerte de conocerlo durante una entrevista con Júlia Bestard para la Revista Rural en diciembre de 2009. La conversación duró más de dos horas  y nuestra estancia en El Racó de Can Fabes tal vez unas cinco. Mas allá de intimidar o de parecer de otro mundo, Santi se mostró como una de las personas más afables que he podido fotografiar en esta peripecia que es el retrato de prensa. Con los pies clavados en su tierra, a mi personalmente me pareció una persona combativa, que no se callaba lo que pensaba, cosa que en este pequeño país no te puede trar mas que dolores de cabeza. Pero Santi Santamaría tuvo durante 17 años tres estrellas Michelin. En un momento de la dilatada conversación y mientras esperábamos el vermut, se excusó para contestar su blog. Ya en total confianza pude fotografiarlo de muy cerca mientras nos comentaba las respuestas, Un momento de no cocina, que para mi da una dimensión diferente al personaje, más alejada de la cocina física, mas cerca del cocinero universal que era. 
Revista Rural 04/12/2009. Racó de Can Fabes, Sant Celoni.

Le cuisinier catalan Santi Santamaria est mort. J'ai eu le plaisir de le rencontrer pendant une interview avec Júlia Bestard pour le magazine "Revista Rural" en décembre 2009. La conversation a duré plus de deux heures et cinq notre passage au "Racó de Can Fabes" a Sant Celoni, au Montseny. Loin d'intimider ou de paraitre d'un autre monde, Santi ce montra comme une des personnes la plus affable que j'ai photographie dans cette péripétie du portrait de presse. Avec les pies cloues dans sa terre, à moi personnellement il me sembla une personne combative, qui disait sa qu'il pensait. Et ça dans ce petit pais, la catalogne, ne peut que donner des problèmes. Mais Santi Santamaria eut pendant 17 ans les trois etoiles Michelin. Pendant qu'on attendait le vermouth, Santi s'excusa pour répondre à son blog. La confiance établie, j'ai pu le photographier très de près pendant qu'il répondait aux questions. Un moment en dehors de la cuisine, que pour moi donne une dimension différente du personnage, plus éloignée de la cuisine physique, mais plus près du cuisinier universel qu'était Santi Santamaria. 
Revista Rural 04/12/2009 Racó de Can Fabes, Sant celoni.

2 commentaires: