8 de febr. 2011

Arale Norimaki en coche/Arale Norimaki en cotxe/Arale Norimaki en voiture.


Arale Norimaki en cotxe!
La meva recerca fotogràfica al Japó em va portar en un segon gran viatge, fins als remots territoris del nord de Hokkaido, als pobles de Abashiri i Mokoto, on vaig passar tres dies fotografiant els seus habitants . Buscava el contrast entre la gran megalòpoli de Tokyo i les petites ciutats remotes d'aquesta illa a tocar de Rússia. En ser llocs molt poc poblats la vida al carrer es més aviat escassa, i molt concentrada en alguns carrers del centre i al voltant de les ineludibles estacions de tren. Però paradoxalment, una de les fotos que més em va agradar aconseguir es aquesta Arale conductora.Una imatge gens rural que no havia vist a les ciutats. Com qualsevol poble petit europeu tothom es mou en cotxes, però evidentment els japonesos, son diferents! Aquesta imatge es va repetir durant dos dies, cotxes molt japonesos (de cara simpàtica) amb noies i nois joves conduint...però en portar sempre el tele mitjà les perdia. Fins que vaig decidir aconseguir-la. Col·locat el Tele llarg em vaig apostar en una gran avinguda on el sol baix donava lateralment en els cotxes amb un curiós efecte de il·luminació interior. En ser la única persona a l'avinguda i en portar una càmera bastant gran els conductors quan em veien em miraven. El resultat es aquesta imatge , descriptiva de conducta social, amb un to urbanita que transmet l'esperit de Japanese!, potser la utilització de la fotografia a mig camí entre el documentalisme i el reportatge per mostrar el que crec hauria de ser la cara amable del món: les seves diferencies. Juny de 2010

Arale Norimaki en coche!
Mi búsqueda  fotográfica en Japón me llevó en un segundo gran viaje hasta los remotos territorios del norte de Hokkaido, a los pueblos de Abashiri  y Mokoto, donde pasé tres días deambulando y fotografiando sus habitantes. Buscaba el contraste entre la gran megalópolis de Tokyo y las pequeñas ciudades  y pueblos de esta isla remota cercana a Rusia. Al ser lugares poco poblados la vida en la calle es escasa y se concentra en algunas calles centrales y alrededor de las ineludibles estaciones de tren. Pero paradójicamente una de las fotos más conseguidas fue esta Arale conductora, una imagen nada rural, pero que no había visto en las ciudades. Como cualquier región rural europea, la gente se mueve sobretodo en coche, pero evidentemente, los japoneses ¡son diferentes! 
Esta imagen se repitió durante un par de días, coches muy japoneses (de caras simpáticas) con chicas y chicos jóvenes al volante… pero al llevar siempre un tele medio, perdía la imagen. Hasta que decidí conseguirla . Coloqué el tele y  me aposté en una gran avenida, donde el sol bajo entraba lateralmente en los coches, dando un efecto de iluminación en el interior. Al ser la única persona en esa calle enorme y al llevar una cámara aparatosa , los conductores al verme me miraban hasta pasar de largo. El resultado es esta imagen, descriptiva de conducta social, con un tono urbanita, que transmite el espíritu de Japanese! La utilización de la fotografía a medio camino entre el documentalismo y el reportaje, para mostrar como creo que tendría que ser la cara amable del mundo: sus diferencias. Junio 2010.

Arale Norimaki en voiture!
Ma recherche photographique ou Japón, m'a amené dans un second voyage à une des régions les plus éloignées, le nord de Hokkaido, aux villages de Abashiri et Mokoto, où j'ai passé trois jours à photographier ses habitants. La recherche était le contraste entre la mégalopole de Tokyo et les petits villages de cette île près de la Russie. Région très peu peuplé, la vie dans les rues des villages et rare et se concentre sur certaines rues du centre et autour des inévitables gares de train. Mais paradoxalement l'une des meilleures photos a été cette Arale (Doctor Slump) en voiture, une vision pas du tout rurale, mais que je n'avais pas vu dans les villes. Comme dans toutes les régions rurales en Europe, les gens se déplace souvent en voiture, mais de toute évidence, les Japonais sont différents! Après voir répété cette image dans les rues pendant deux jours (des jeunes aux volant de voitures a tête "sympathique") mais les laisser s'échapper avec mon grand angle, j'ai décidé de chercher l'image. J'ai mis le téléobjectif et je me suis posté dans une grande avenue. Le soleil très bas, entrant latéralement donnait un effet d'éclairage à l'intérieur. En étant la seule personne dans l'avenue et portant une énorme caméra, les conducteurs me regardais en passant. Le résultat et cette image, descriptif de comportement social, avec un ton urbain, qui transmet l'esprit de mon projet Japanese! Faire servir la photographie a demi chemin entre le document et le reportage, pour montrer comment je crois devrais être la face amicale du monde: Ses différences.Juin 2010.

2 comentaris: